Blog

KURAKLIKLA MÜDACELEYE KATKI

Kuraklik 1600X700px

KURAKLIKLA MÜDACELEYE KATKI

Günümüzün ve geleceğin en büyük sorunlarından olan kuraklığa karşı alınacak basit önlemlerle, gelecek nesillere, daha yaşanılabilir bir doğal çevre bırakmak mümkün. Suyun doğru ve gerektiği kadar kullanımı ile tüketim alışkanlıklarındaki tercihler kuraklığa karşı mücadelede büyük önem taşıyor.

Saruhan Kimya, ekolojik ve vegan temizlik ürünleri ailesi Life by Fakir ile doğanın sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor.

Kuraklığa karşı bugünden önlem alınmadığı takdirde, gelecekte baş edilmesi daha da güç bir sorun haline geleceğinin altını çizen Saruhan Kimya ve Temizlik Ürünleri Pazarlama Müdürü Zeynep Mercan, “İklim değişiklikleri ve doğal kaynakların azalması tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de derinden etkiliyor. Son yıllarda yağış oranlarındaki azlık, tarımdaki bilinçsiz sulama yöntemleri ve suyun hiç bitmeyecekmiş gibi kullanılması, bugün kuraklık sorununu daha da belirgin hale getiriyor.  

Sanayi kuruluşlarının bu konuyu ciddi olarak gündemlerine alması ve sosyal sorumluluk projeleri ile bunu desteklemesinin yanı sıra, bireylerin su tüketimi konusunda bilinçlendirilmesi alınacak tedbirlerin başında geliyor.

Saruhan Kimya olarak, çevre ve insan dostu Life by Fakir ürünlerimizi bu sorumluluk bilinciyle tüketiciye sunuyoruz. Bitkisel bazlı aktif madde içeren ürünlerimiz, doğa da kolay çözünme özelliğiyle dikkat çekiyor. Ayrıca ürün ambalajlarında da bu konuya çok dikkat ediyoruz.

Konsantre ürünlerimizin üretiminde, konsantre olmayan ürünlere göre ortalama yüzde 75 daha az su kullanarak, yüksek oranda su tasarrufu sağlıyoruz.

Life by Fakir ürünlerimizin tümü vegan ve ecomark sertifikasına sahip. Serinin hiçbir ürünü insan sağlığına olumsuz etkileri olan GDO, SLS, klor, paraben, boya gibi kimyasallar içermiyor.

Ar-Ge ekibimiz ile doğa ve insanlar için daha iyisini nasıl yapabiliriz düşüncesiyle titizlikle çalışıyoruz. Bu felsefe ile üretmeye ve ürünlerimizi daha geniş kitlelere ulaştırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Doğa ve insan dostu Life By Fakir ürün serisinde; sıvı-toz çamaşır deterjanları, konsantre yumuşatıcılar ve ekolojik bulaşık makinesi tableti bulunuyor.